Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 september, 2011 - 16:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Satsning på barn<br>som lever i våldsamma hem

När kvinnor drabbas av våld i hemmet påverkas automatiskt även barnen, och landskapsregeringen satsar nu på att synliggöra dessa barn. En del i arbetet är den konferens som pågår i Självstyrelsegården under hela dagen. Anna Norlén och Robert Kavhed från Stockholm har föreläst om allt från förekomsten av våld i hemmet till olika specifika behandlingsmetoder. -Här är mest yrkesverksamma från psykiatrin, sjukvården, barnomsorgen och socialvården, alla som på något sätt kommer i kontakt med de här barnen och som kan hjälpa till att synliggöra problemen. Ett litet samhälle som Åland där alla känner alla kräver extra uppmärksamhet från alla som jobbar med barn, säger landskapets chef för jämställdhetsfrågor Vivan Nikula. Enligt en undersökning från år 1999 är en av fyra kvinnor på Åland på något sätt drabbade av våld i hemmet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »