Publicerad: fredag, 17 juli, 2020 - 20:57Uppdaterad: lördag, 18 juli, 2020 - 16:14
  • Målvakten Oskari Forsman stod för flera fina räddningar när IFK vann mot SJK. Foto: Hasse Persson-Bru

Säsongens första vinst för IFK

IFK Mariehamn vann fredagkvällens bortamatch mot SJK med 1-2 inför 2542 åskådare i Seinäjoki.

Albion Ademi nickade in IFK:s första mål i den fjärde matchminuten och ställningen var också 0-1 efter den första halvleken. SJK kvitterade i den 52:a minuten, men IFK svarade tre minuter senare när Peter Makrillos smällde in 1-2 bakom Jesse Öst i SJK:s mål. Hemmalaget var speciellt i slutet nära att få in ett kvitteringsmål, men IFK kunde behålla ledningen och vann alltså med 1-2.

IFK-tränaren Lukas Syberyjski var efter matchen nöjd och stolt med spelarnas prestation.

- Jag tycker att spelarna ger allt de har och det är skönt att bli belönade med poäng. Den kollektiva försvarsinsatsen är kul att se som tränare, säger Lukas Syberyjski.

IFK:s nästa match är onsdagen den 22 juli, då man tar emot Haka på Wiklöf Holding Arena.