Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 november, 2018 - 05:56Uppdaterad: onsdag, 14 november, 2018 - 20:54
  • Leena Meri, som ingick i Ålandskommittén, vill minska klumpsumman. Pressbild

Sannfinländarna vill minska klumpsumman

Sannfinländarna vill krympa den åländska klumpsumman med 100 miljoner euro. Det framgår av den skuggbudget som partiet har presenterat i riket.

 Sannfinländarna vill bland annat krympa Yle-skatten, den åländska klumpsumman och Finlands avgifter till EU för att istället stärka polis, försvar och gränsbevakning, samt finansiera skattesänkningar.
Enligt Sannfinländarnas gruppordförande Leena Meri, är det dags att Åland hjälper resten av Finland på fötter.
– Jag har varit med i arbetsgruppen som jobbat med Ålandspengarna. Det är ett skuldfritt landskap, som har helt andra omständigheter, säger Leena Meri till Hufvudstadsbladet.

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström säger i ett uttalande att Leena Meri vet precis att detta inte är möjligt, då det strider mot både självstyrelselagen och grundlagen. Enligt Löfström handlar det inte om okunskap, utan om populism och han ser inte förslaget som seriöst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »