Publicerad: onsdag, 4 december, 2019 - 14:02Uppdaterad: onsdag, 4 december, 2019 - 17:13
  • Sanna Marin, foto: Jukka-Pekka Flander

Sanna Marin favoritkandidat som nästa statsminister

Socialdemokraternas viceordförande Sanna Marin är finländarnas favorit som statsministerkandidat sedan det i går blev klart att Antti Rinne stiger av.

Cirka 30 procent av finländarna tycker att Sanna Marin är den bästa kandidaten för uppdraget bland socialdemokraterna. Det visar en gallup som Helsingen Sanomat låtit göra och där man frågat vilken socialdemokrat som lämpar sig bäst för jobbet. Näst populärast är Antti Lindtman på 12 procent som också meddelat att han ställer sig till förfogande. Även socialdemokraterna Eero Heinäluoma och Jutta Urpilainen fick ett stöd på 12 procent var i gallupen, trots att de inte sagt att de ställer upp.

En rundringning som tidningen Uutissuomalainen har gjort visar att ordföranden för socialdemokraternas riksdagsgrupp Antti Lindtman är den populäraste kandidaten för statsministeruppdraget bland socialdemokraterna själva. Uutissuomalainen nådde 12 av de 13 lokala ordförandena. Av dem stöder hälften, sex stycken Lindtman. En av ordförandena vill se Sanna Marin som nästa statsminister.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »