• Det blev ytterligare en internationell medalj till Kenneth Sandvik. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru
Kenneth Sandvik
Publicerad: lördag, 19 oktober, 2019 - 15:43, uppdaterad: söndag, 20 oktober, 2019 - 08:31

Sandvik tog EM-silver

Kenneth Sandvik gjorde som frun Marcela och tog silver vid EM i bänkpress med utrustning i Tammerfors.

Sandvik tog 337,5 kg i det tredje lyftet och det tog honom upp på silverplats. Han inledde med 332,5 kg och efter första rundan var han på andra plats efter tjecken Jaroslav Soukal som säkrade guldet redan där när han klarade 347,5 kg. I andra rundan misslyckade Sandvik med 337,5 kg och i den tredje tog Yuriy Kovalchuck samma vikt som Sandvik hade klarat hittills och gick förbi honom på lättare kroppsvikt. Det innebar att Kenneth Sandvik måste klara 337,5 kg i sitt sista lyft för att ta silver och det lyckades han med. Ett par andra lyftare hade mer vikt på stången än Sandvik men de lyckades inte få godkända lyft.
Även Ove Lehto var anmäld till tävlingen, men han kom inte till start.

Fler Nyheter

“Liberalerna var inte önskvärda i regeringsförhandlingarna”

Katrin Sjögren:
Varken Camilla Gunell (S) eller Katrin Sjögren (L) är förvånade över den regeringsbas som idag presenterades.

Sandberg: "Vinnarnas regering"

Siv Sandberg:
Vinnarnas regering och en regering som vänder högerut. Så kan den nya regeringsbasen som presenterades i dag sammanfattas enligt Siv Sandberg, statsvetare och forskare vid Åbo Akademi.

Inkommande post väntas bli försenad

Eivor Granberg:
Betydande förseningar i postgången väntas även drabba ålänningarna, med anledning av den strejk som i dag inleds i riket inom den finländska posten, Posti.

Nominera till Årets senior

Äldrerådet i Mariehamn har sedan 2011 delat ut utmärkelsen Årets senior och den som premieras får dela ut en summa på 200 euro till en ideell förening som Årets senior anser gör ett gott arbete för våra medmänniskor.

Pensionärer, flyktingar och gasbilar i ÅD-motioner

Stephan Toivonen kommenterar regeringsbasen:
Ett skattefritt pensionsarvode på 100 euro till alla som lyfter folkpension, sjukpension eller som av olika orsaker inte längre erhåller inkomstrelaterad ersättning. Detta istället för den summa på 1,8 miljoner för avdrag på löne-och pensionsinkomster som finns i den avgående landskapsregeringens budgetförslag för år 2020.

"Bergstrukturen är närmast att jämföras med en frusen tvättsvamp"

Förhållandena i bergstrukturen i farleden utanför Degerby på Föglö är "närmast att jämföras med en frusen tvättsvamp". Det skriver Bengt Eriksson , projektledare på Byggab som tilldelats uppdraget att bygga en bro mellan Gripö och Deberby, i en insändare i dagens lokaltidningar.

Sju nya i lagtinget efter regeringsbildningen

Moderat samlings två ministerposter i den nya landskapsregeringen innebär att de avgående ministrarna Wille Valve och Mika Nordberg tar plats i lagtinget. Sammanlagt sju nya lagtingsledamöter tar plats i lagtinget.

C, ObS, MSÅ och HI i regering

C, ObS, MSÅ och HI i regering:
Dessa fyra partier ingår i regeringen: Centern, Obunden samling, Moderat samling Åland och Hållbart initiativ. Ålands Framtid stöder regeringen, men får ingen ministerpost.

Regeringsbasen presenteras idag

Idag klockan 12.00 presenteras regeringsbasen av regeringssonderaren Veronica Thörnroos (C). Ålands Radio direktsänder presskonferensen från start.