Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 februari, 2020 - 15:46Uppdaterad: fredag, 26 november, 2021 - 16:15
  • Tingsrätten friar alla de åtalade i den så kallade Cdon-härvan. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Samtliga friade i Cdon-härvan

Samtliga åtalade frias i den så kallade Cdon-härvan.

Fem personer stod åtalade och åtalet gällde bland annat grovt skattebedrägeri, medhjälp till skattebedrägeri och bokföringsbrott och samtliga åtalspunkter förkastades när domen föll idag.

Tingsrätten menar att företaget varit transparent och öppet med sin verksamhet, att företaget inte varit felfritt, men då fel även gjorts som varit till företagets nackdel tyder det på att bolaget inte planmässigt skulle haft som avsikt att att utnyttja några skatteregler. Dessutom har tidigare granskningar från tull- och skatteförvaltning inte gett några anmärkningar vilket gett svarande rätt att tro att allt är i sin ordning.

Staten döms att betala rättegångskostnaderna på över 700.000 euro samt 3.000 euro i gottgörelse till samtliga åtalade på grund av den långa behandlingstiden.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »