Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 9 juli, 2018 - 14:47Uppdaterad: måndag, 9 juli, 2018 - 16:40
  • Borde sommartiden slopas? Foto: Bengt Hannus.

Samråd hålls om sommartid

EU öppnar samråd om sommartid. Frågan är om man ska fortsätta flytta fram klockan en timme till sommartid och flytta tillbaka igen till vintern, eller om det ska slopas helt.

EU-kommissionen vill nu ha in allmänhetens åsikt om det hela innan de för fram förslag. Enligt Ålands vikarierande specialrådgivare i Bryssel, Andrea Etzell, har Europaparlamentet sagt sin åsikt och nu vill kommissionen höra vad samhället säger.

- Det som oftast lyfts fram som argument av medborgare är hälsoaspekter. Vissa påverkas positivt och andra negativt av att flytta fram och tillbaka klockan, säger Etzell.

Nu kan alla som påverkas av sommartiden fylla i ett frågeformulär på nätet och på så sätt få fram sin åsikt, samrådet är öppet till den 16 augusti.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »