Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 2 december, 2021 - 17:10Uppdaterad: torsdag, 2 december, 2021 - 17:10
  • Än så länge vill inte LR införa begräsnsningar på krogar. Arkivbild.

"Samarbetsgruppen var enig i den här frågan"

Trots att vården är belastad och att Åland befinner sig i spridningsfasen är smittkedjorna kända, och spridningen har den sista tiden inte skett på krogarna.

Således anser en enig samarbetsgrupp att det inte i nuläget finns någon anledning att reglera krogars och restaurangers verksamhet.
Det säger lantrådet Veronica Thörnroos (C) som hoppas att Statsrådet ska beakta Ålands utlåtande.
- Många av de smittade nu är ju dessutom barn, och därför anser vi inte att det finns tillräckliga skäl för att tvinga förplägnadsrörelser att ändra sina öppethållnings- och serveringstider, säger hon.
Skulle Statsrådet ändå besluta att restriktionerna även gäller Åland blir det upp till de individuella serveringsställena att avgöra om de vill följa restriktionerna eller kräva att besökare uppvisar covidpass.
- Det är i så fall inte upp till oss att besluta om, även om vi framhåller i utlåtandet att Åland bör anses ha självbestämmanderätt i de här frågorna, säger Veronica Thörnroos.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »