Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 7 september, 2018 - 06:23Uppdaterad: fredag, 7 september, 2018 - 06:35
  • Teatergarderoben är något föreningarna kan samarbeta om. Bild från "Himmel vi är döda". Foto: Eva Nyberg

Samarbete kring teaterskolor

Efter år av konkurrens och dubblering står teaterföreningarna på Åland nu i beråd att istället samarbeta. På initiativ av teaterföreningen i Mariehamn diskuteras ett samarbete kring i första hand teaterskoleverksamheten och teatergarderoberna.

-Helst skulle vi se att landskapet förverkligar sina planer på en teatergrundutbildning inom musikinstitutets ramar men i väntan på det vill vi gå samman med Teater Alandica om teaterskoleverksamheten säger Ulf Weman, ordförande för Teaterföreningen i Mariehamn.

Robert Liewendahl i Teater Alandica är mycket positiv liksom Synnöve Westerberg som idag håller i Alandicas teaterkurser.

Att samla alla teaterkläder i en gemensam garderob är en idé som vinner gillande också från ungdomsförbundets Kjell Rosén.

Om ett spirande teatersamarbete hör du i Kulturen idag 11.40 och 17.00

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »