Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 augusti, 2019 - 13:34Uppdaterad: onsdag, 21 augusti, 2019 - 17:07
  • ÅF:s styrelse är enig om att partiet inte accepterar ett sådant språkbruk.

Sam Palén lämnar Ålands Framtid

Efter diskussioner mellan styrelsen för Ålands Framtid och kandidaten Sam Palén har man beslutat att skiljas i samförstånd.

- Beslutet är gemensamt och lämnar inga ”hard feelings”, meddelar Sam Palén i ett pressmeddelande.

Som Ålands Radio rapporterat har ÅF-kandidaten Sam Palén skrivit på sin blogg om regeringen i frågan om kortrutten och kommunreformen på ett sätt som väckt starka reaktioner.

Ålands Framtids partistyrelse diskuterade igår kväll Sam Paléns inlägg där han bland annat använt utryck som ”tokkärringar” i sin kritik mot kommunreformen och regeringens senaste beslut kring kortrutten.

I pressmeddelandet framgår det att styrelsen är enig om att partiet inte accepterar ett sådant språkbruk och ställer sig inte heller bakom det antifeministiska budskapet i texten. Partiordförande Pia Eriksson har haft en saklig diskussion med Palén där man i samförstånd kom fram till att han stiger av som kandidat för ÅF i höstens val.

Även Sam Palén framhåller att beslutet är gemensamt.

– Vi hade en bra diskussion och kom fram till att mina åsikter skiljer sig lite för mycket från vad partiet kan stå för, även om jag inte anser att det aktuella inlägget på något sätt är antifeministiskt, säger Sam Palén som ännu inte bestämt för om han ställer upp i lagtingsvalet för något annat parti.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »