Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 16 september, 2024 - 11:52Uppdaterad: måndag, 16 september, 2024 - 12:44

Saltviksstyrelsen vill ändra byggplanerna för Prästkragens daghem 

Saltvik behöver inte längre bygga till Prästkragens daghem med en fjärde avdelning, istället anser kommunstyrelsen att man bör bygga om köket, installera en ny fettavskiljare där samt satsa på ny ventilationsanläggning i hela daghemmet.  

Ärendet om Prästkragens daghem har diskuterats i många år och länge var planen att bygga en till avdelning. Skisser togs fram och anbud inhämtades, men planerna blev sedan framskjutna med några år och nu visar statistiken att det redan finns tillräckligt med platser för Saltviksbarnen, både på Prästkragen och kommunens andra daghem Skogsgläntan. 

Kommunstyrelsen föreslår därför att fullmäktige satsar på kök och ventilation istället, och att man beviljar 36 000 euro i tilläggsmedel så att man kan projektera detta under hösten. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »