Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 16 december, 2010 - 07:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Saltviks budget ger stort överskott

Nästa års budget för Saltviks kommun visar på ett överskott på drygt 400.000 euro, och årsbidraget är drygt 750.000 euro. Det står klart efter att kommunfullmäktige har godkänt budgeten för 2011. -Det är en ganska normal budget för Saltvik, säger kommundirektör Kerstin Alm. Verksamhetskostnaderna ökar bara marginellt till drygt 7,6 miljoner. Enligt Alm satsar man nästa år på kärnverksamheten och har inga större investeringar på gång i och med att både vårdhem och servicehus nu byggts. Nettoinvesteringarna nästa år för Saltviks kommun är totalt cirka en miljon euro, och då är en utbyggnad av avloppsledningar den största satsningen. För barnfamiljerna satsar Saltvik på ett extra tillägg på hemvårdssstödet på 110 euro per familj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »