Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 26 mars, 2021 - 06:25Uppdaterad: fredag, 26 mars, 2021 - 07:48

Saltvik vill ha mer betänketid angående gymnastikhall

Saltvik behöver mer underlag innan de bestämmer sig för om det ska vara med och finansiera bygget av gymnastikhallen i Jomala.

Utbildningsnämnden har behandlat frågan och det har uppstått en del frågor som de anser behöver utredas innan de kan ge ett svar till Jomalas kommunstyrelse. Det som behöver utredas enligt Saltvik är vilka långtgående ekonomiska konsekvenser som kan uppstå och vilket eventuellt mervärde för Saltviks invånare den här typen av avtal kan ge. Dessutom vill de fundera på om Saltviks attraktionskraft för nyinflyttning påverkas om kommunen investerar i anläggningar placerade i andra kommuner och hurudana förutsättningarna är för de åländska kommunerna att leva upp till de ekonomiska förpliktelser som detta avtal föreslår.

Jomalas förslag går ut på att de kommuner som har medlemmar i Åland Gymnastics ska vara med och bidra under en period på tio år för att bygget av hallen ska förverkligas. För Saltviks del handlar det om knappt 4.000 euro per år.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »