Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 17:05Uppdaterad: tisdag, 15 januari, 2019 - 14:10
  • Enligt Bengt Häger drivs fyrens lampor av solceller och därför finns det en risk att batterierna gått slut. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto.

Sälskärs fyr har slocknat

Sälskärs fyr har slocknat av oklar anledning. Bengt Häger från föreningen Sälskärs vänner säger att personer som ser fyren från sina hus kontaktat föreningen och sagt att fyren är hel men inte blinkar längre.

- Ljuset drivs ju med solceller nuförtiden och det har ju varit ganska dåligt med sol under den här murriga tiden så det finns en risk att batterierna gått slut, säger Häger.

- Fyren är ju så klart ett bra hjälpmedel men det är ingen större fara att den har slocknat, säger Tomas Eriksson, farledsskötare på Meritaito. Han menar också att man kommer åtgärda felet så snart som möjligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »