• Enligt Bengt Häger drivs fyrens lampor av solceller och därför finns det en risk att batterierna gått slut. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivfoto.
Publicerad: lördag, 12 januari, 2019 - 17:05, uppdaterad: tisdag, 15 januari, 2019 - 14:10

Sälskärs fyr har slocknat

Sälskärs fyr har slocknat av oklar anledning. Bengt Häger från föreningen Sälskärs vänner säger att personer som ser fyren från sina hus kontaktat föreningen och sagt att fyren är hel men inte blinkar längre.

- Ljuset drivs ju med solceller nuförtiden och det har ju varit ganska dåligt med sol under den här murriga tiden så det finns en risk att batterierna gått slut, säger Häger.

- Fyren är ju så klart ett bra hjälpmedel men det är ingen större fara att den har slocknat, säger Tomas Eriksson, farledsskötare på Meritaito. Han menar också att man kommer åtgärda felet så snart som möjligt.

Fler Nyheter

Mördarsniglarna här för att stanna

Trädgårdsmästare Lasse Söderlund
-Vi kan nog inte räkna med någon minskning av antalet mördarsniglar med anledning av den torra sommaren, säger trädgårdsmästare Lasse Söderlund.

Delade meningar om kommunindelningsrapport

Marcus Henricson och Nina Fellman
Igår presenterade Landskapsregeringen den rapport rörande kommunsammanslagningarna som tagits fram sedan i somras, vid det första av tre informationstillfällen som anordnas i de blivande samarbetsområdena.

Drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn

En berusad man i omhändertogs i Västra hamnen igår och en drogpåverkad bilist stannades i Mariehamn.

Tobaksprojekt hoppas på fortsättning

Folkhälsans Irene Häger
Det är oklart hur många unga som använder tobak på Åland.

Två kandidater vidare i biskopsvalet

Den preliminära rösträkningen i biskopsvalet i Borgå stift visar att kyrkoherde Bo-Göran Åstrand och direktor Sixten Ekstrand går vidare till valets andra omgång den 10 april.

Person anhållen för flera bränder

En person är anhållen med anledning av brottsmisstanke kring tre eldsvådor som ägde rum i ett soprum på Scheffersgränd i Mariehamn i morse.

Miljöministern vill satsa på bättre kollektivtrafik

Miljöminister Camilla Gunell
I går berättade vi att bussbolaget Röde Orm har ansökt hos landskapsregeringen om att starta en snabblinje mellan Mariehamn och Godby med buss.

Hyresgästföreningen söker efterträdare

Mats Granesäter intervjuas:
Hyresgästföreningen på Åland som numera är aktiv som en grupp på facebook letar en efterträdare.

Tidigare färjeanställd kräver 26.000 i uppsägningslön

I går hölls en muntlig förberedelse i ett mål där en tidigare anställd inom skärgårdstrafiken är missnöjd med Ålands landskaspregerings sätt att hantera hans anställning.