Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 september, 2022 - 09:55Uppdaterad: fredag, 23 september, 2022 - 12:34

Sälskärs fyr har renoverats

Sälskärs fyr har genomgått en omfattande renovering.

Fyren byggdes 1868 och är belägen på Södra Sälskär som hör till Hammarlands kommun.

- Nu borde den stå ståtlig under en lång tid framöver, säger Christoffer Eggert, arbetschef hos totalentreprenören Oteran Oy.

Utvändigt har fyren sandblästrats, fått ny vitfärgad betongputs. Samtliga fönster och dörrar har restaurerats och alla metalldelar har setts över. Även insidan av fyren har totalrenoverats. Renoveringen tog som beräknat fyra månader.

Christoffer Eggert säger att bolaget har erfarenhet från liknande projekt, men att det som var mest utmanande gällande renoveringen Sälskärs fyr var materialtransporterna.

Jan Anders Häger, som skött en del av materialtransporterna, gläds åt att fyren nu är renoverad.

- För fyren som den var tidigare var i riktigt dålig skick. Vi tänkte först att de bara skulle måla om utsidan, vi kunde aldrig tro att renoveringen skulle bli så här omfattande, säger han och tillägger att huvuddelen av körningarna gjordes av hans kusin Conny Häger.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »