Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 juni, 2022 - 14:52Uppdaterad: måndag, 13 juni, 2022 - 18:10

Säkrare att ansöka om Natomedlemskap tillsammans

Det är inte aktuellt för Finland att ensamt ansöka om Natomedlemsskap, utan man går vidare i frågan tillsammans med Sverige oavsett Turkiets åsikter.

Det slog president Sauli Niinistö fast på en presskonferens i helgen. Ålands riksdagsledamot Mats Löfström följer utvecklingen och säger att det är säkrare för Finland att ansöka om medlemsskap tillsammans med Sverige än på egen hand.

- Inget säger att Finlands ansökan skulle behandlas snabbare om Sverige drog tillbaka sin ansökan. Tvärtom skulle det finnas en möjlighet för den som vill att försöka sätta press på Finland för att påverka vårt beslut, säger Mats Löfström.

Löfström tror ändå att både Sverige och Finland kommer bli Natomedlemmar.

- Men jag tror att det kommer ta längre tid än vad vi hade hoppats på, kanske det dröjer över nästa turkiska val, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »