Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 10 juni, 2022 - 13:11Uppdaterad: fredag, 10 juni, 2022 - 15:07

”Säker på att den nya självstyrelselagen snart träder i kraft”

Autonomi betyder inte avskildhet och självstyrelsedagen har ytterligare stärkt känslan av den nära förbindelsen mellan Åland och fastlandet.

Bland annat det lyfte president Sauli Niinistö fram under sitt tal vid Julius Sundbloms staty i Mariehamn på självstyrelsedagen i går.

- Det öppna, breda, pragmatiska och ibland också mycket informella samarbetet mellan Åland och fastlandet har burit och kommer säkert att bära frukt. Det gäller även när det funnits olika åsikter, sade Sauli Niinistö.

Han nämnde också reformen av självstyrelselagen och sade att den är inne på målrakan, även om färden inte varit smärtfri.

- Jag är säker på att det går att hitta lösningar som alla kan förbinda sig till och säker på att den nya självstyrelselagen snart träder i kraft, sade Sauli Niinistö.

Här kan du se hela firandet vid Julius Sundblomstatyn där presidentens tal ingick.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »