Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 juni, 2018 - 06:21Uppdaterad: torsdag, 21 juni, 2018 - 17:11
  • Skoldirektör Mathias Eriksson vill samarbeta med andra skolor om ett resurscentrum. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru

SÅHD arbetar vidare med resurscentrum

Södra Ålands högstadiedistrikt (SÅHD) arbetar i höst vidare med sina planer på ett resurscentrum för barn och ungdomar med särskilda behov.

 Redan i september 2017 föreslog förbundsstyrelsen att kommunerna som finansierar Träningsundervisningen också skulle finansiera resurscentret. Lokalerna skulle enligt förslaget planeras in i samband med en eventuell utbyggnad för Träningsundervisningens specialfritidshem. Skoldirektör Mathias Eriksson säger att man gärna vill samarbeta med andra skolor.

-Vi ser att våra skolor är i behov av hjälp med de här frågorna och det är nödvändigt med en samordning. Åland är för litet för att vi ska bygga upp flera parallella enheter säger Mathias Eriksson.

I förslaget till ny grundskolelag ströks förslaget på ett resurscentrum. Mathias Eriksson anser att huvudsaken är att det är tydligt vems ansvarsområde det är och att det finns resurser till verksamheten.

-Det känns som att det är ett sätt för landskapet att hålla ner kostnaderna, men det är naivt att tro att kommunerna kan trolla fram resurserna, säger Mathias Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »