Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 mars, 2024 - 13:34
  • Genrebild.
  • Jonna Varsa, barnkonventionsansvarig på Rädda Barnen. Arkivbild.
  • Pamela Sjödahl, biträdande bildningschef vid Mariehamns stad. Arkivbild.
  • Lena Eriksson, idrottskonsulent vid Ålands idrott. Arkivbild.

Så skyddas åländska barn – “Det behövs kontinuerligt utvecklingsarbete”

Ett kontinuerligt utvecklingsarbete behövs för verksamheter och organisationer samt på arbetsplatser för att förebygga och reducera risksituationer där vuxna arbetar med barn och unga. Det anser Jonna Varsa som är barnkonventionsansvarig på Rädda Barnen. 

– Alla verksamheter där man jobbar med barn och unga behöver ständigt säkerställa att barn och unga känner sig trygga med de vuxna som finns runt dem, säger hon. 

För drygt två år sedan tog Rädda Barnen fram en trygghetspolicy. 
– Inledningsvis tittade vi på vår egen verksamhet för att se vilka risker som fanns för barnens trygghet och hur vi kan reducera och förebygga riskerna. Det är en otroligt viktig grund att bygga på, säger Jonna Varsa. 

Rädda Barnen stöder även organisationer och föreningar som behöver vägledning i frågan. 
– Man behöver identifiera vilka risker som finns för tryggheten och sedan skapa strukturer och rutiner inom verksamheten som hjälper dem, säger Jonna Varsa. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »