Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 oktober, 2011 - 16:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Så ska Sottunga lösa sin kris

-En indragen kommundirektörstjänst är ingen ny tanke utan finns med i den femårsplan för att komma på fötter igen som Sottunga kommun själv arbetar med. Det säger fullmäktiges ordförande Björn Rönnlöf som kommentar till finansminister Mats Perämaas idé om ett samarbete mellan Sottunga och Kökar kring den högsta tjänstemannen. Några konkret åtgärder har ändå inte vidtagits, även om frågan har diskuterats inofficiellt berättar Rönnlöf. Sottunga har anhållit om 140.000 euro i akut finansieringshjälp från landskapet, och det brådskar. Redan i december kan kommunen få betalningssvårigheter om stödet inte kommer. I väntan på besked gör Sottunga kommun vad man kan för att öka de egna inkomsterna: hemservice, snöplogning och kommunala hyror kommer att bli dyrare, och man inför också en fastighetsskatt för fast boende, vilket är mycket ovanligt i de åländska kommunerna. Däremot behålls inkomstskatten för nästa år på 18 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »