Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 19 februari, 2010 - 07:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:23

Så ska högskolan spara pengar

Styrelsen för Högskolan på Åland diskuterade i går frågan om hur man ska fördela det sparbeting som budgeten dikterar. Budgetminskningen som motsvarar två veckors löner sparas in genom att beakta obesatta tjänster, tjänstledigheter och genom att ta ut semesterpremierna i ledig tid. Mer bekymmersamt är det att högskolans budget minskats också i övrigt samtidigt som man har fler studerande än tidigare. -Vi ska genomföra alla de kurser de studerande ska ha för sina utbildningar, men vi skär i alla extra kurser liksom på forsknings- och utvecklingsarbetet. Dessutom tar vi till hösten bara in studerande på sjöfartsinriktningen av elektroteknik. Tidigare har vi också haft en landbaserad inriktning, men den utgår nu, säger högskolans rektor Agneta Eriksson-Granskog.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »