Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 7 maj, 2018 - 20:37Uppdaterad: tisdag, 8 maj, 2018 - 09:33
  • Johanna Fogelström-Duns var nöjd efter måndagens forum. Foto:Marika Kvarnström
  • Två av deltagarna i ombudsmannamyndighetens öppna forum. Foto: Marika Kvarnström

Så jobbar man vidare efter #metoo

375.000 euro är den summa pengar som landskapsregeringen har avsatt för arbetet med att främja jämställdhet och motverka stereotypa normer.

Detta under de kommande fem åren.

- Pengarna kommer inte att lösa allt. Men det blir en injektion någonstans, säger Johanna Fogelström-Duns vid ombudsmannamyndigheten som i går arrangerade ett öppet forum med rubriken ”#metoo och de unga-vem gör vad i dag och vad kan vi göra tillsammans imorgon?”. Bland annat var fältare, politiker, lärare och elever på plats för att diskutera detta. Obligatorisk föräldrautbildning, möjliggöra jämställdhet med mer lagstiftning och arbeta mer med frågorna i skolorna var några av idéerna som kom fram.

Samtliga avdelningar inom landskapsregeringen har startat ett arbete med att diskutera jämställdhet och arbetsklimtatet kopplade till styrdokumenten. Detta i spåren av #metoo-debatten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »