Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 20 juni, 2022 - 15:07Uppdaterad: måndag, 20 juni, 2022 - 15:07
  • Camilla Gunell och hennes parti vill ha misstroendeomröstning.

(S) vill väcka misstroende

Socialdemokraterna vill ha en förtroendeomröstning mot landskapsregeringen med anledning av Ålands tingsrätts dom i fallet om elhybridfärjan.

Socialdemokraternas partiordförande Camilla Gunell säger att man nu inväntar Liberalerna och hoppas på deras stöd för att få fram ett spörsmål som sedan kan leda till misstroendeomröstning.
- Jag tycker att det är helt på sin plats med en förtroendeomröstning eftersom vi aldrig sett något liknande scenario. Det är totalt politiskt haveri, om det inte har funnits grunder för misstroende förut så finns det nu, säger Camilla Gunell.

Camilla Gunell poängterar att det inte finns någon politisk enighet i frågan om elhybridfärjan och att beslutet om att häva avtalet är landskapsregeringens eget agerande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »