Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 2 november, 2010 - 14:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

(S) vill höja stans skatteprocent

Sprid ut investeringarna över flera år och öka skatteintäkterna genom att höja skattesatsen med en halv procentenhet. Det föreslår socialdemokraterna i Mariehamn som alternativ till det budgetförslag en majoritet i stadsstyrelsen klubbat igenom. Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet eftersom det innebär att skuldbördan per stadsbo stiger till 3 349 euro år 2013. En höjning av skattesatsen med en halv procentenhet skulle inbringa en miljon euro mer i skatteintäkter per år.Det är framför allt renoveringen av den gamla delen av Trobergshemmet man vill skjuta framåt med fyra-fem år. Den är planerad att inledas så snart den nya delen blir färdig sommaren 2011. Om vi väntar med renoveringen sparar vi samtidigt in de 55 platserna och kan ta hem de åldringar som vi idag betalar dyrt för på Gullåsen och De Gamlas Hem . Det säger Karl-Johan Fogelström, socialdemokratisk ledamot i stadsstyrelsen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »