Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 oktober, 2020 - 22:32Uppdaterad: onsdag, 11 november, 2020 - 10:48
  • Camilla Gunell och Katrin Sjögren. Foto: Nina Smeds, ÅRTV

(S) och (Lib) sågar budgetförslaget

- Det är rätt att låna pengar istället för att spara just nu. Men det är väldigt illa om man behöver ta lån bara för att upprätthålla driften, och den här budgeten innehåller inga reformer.

Det säger Camilla Gunell (S) om det budgetförslag som landskapsregeringen presenterade under torsdagen.
- Det är en stor besvikelse att man lämnar kommunerna utan att ta ansvar när flera står på ruinens brant och säger att de knappt klarar ett år till, säger hon.

Katrin Sjögren (Lib) förenar sig i kritiken.

- Man pratade inför valet om att återställa landskapsandelarna men det tror jag inte att vi får se. Det saknas reformer, strukturella förändringar, effektiviserar och moderniseringar. Man ökar löne- och personalkostnader och förväntar sig att skatteinkomsterna ska öka nästa år. Underskottet ökar med tio miljoner euro. Det är en mycket oansvarig budget och om man inte börjar arbeta kommer Åland ha en skuld på mellan 200 och 250 miljoner euro när vi går ut ur den här mandatperioden, säger hon.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »