Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 november, 2023 - 11:21Uppdaterad: tisdag, 28 november, 2023 - 11:21

Runar Karlsson besviken på KST:s medlemskommuner - ställer inte upp för omval

Då en ny förbundsstyrelse för Kommunernas socialtjänst, KST, ska väljas i januari ställer nuvarande ordförande Runar Karlsson (C) inte upp för omval.  

Sparkraven som bestämdes på KST:s förbundsstämma i oktober har påverkat hans beslut.  
– KST:s ägarkommuner har oerhört liten förståelse för verksamheten. Jag har förståelse för att plånböckerna är i botten men man borde någon gång också diskutera vad behoven är och varför partierna i lagtinget har lagstiftat om rättigheter och möjligheter för klienterna. Samma partier kommer sedan på stämman och har en annan åsikt, säger Runar Karlsson.  
Han säger också att det kan hända att han hade kunnat fortsätta om andan hade varit en annan.  

– Om det varit en positiv anda fast man måste spara. Nu har kommunerna kommit med utlåtanden där man inte gillar det styrelsen har gjort utan man tycker det är för dyrt. Men ändå kanske fyra år räcker, det kanske är bra att få in nytt blod i styrelsen, säger Runar Karlsson.  
Ålands Radio fortsätter rapportera om KST och den fortsatta verksamheten. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »