Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:51Uppdaterad: torsdag, 17 januari, 2019 - 17:16
  • Stefan Rumander är ordförande för ÅCA:s styrelse. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Rumander om Snellmans avgång

ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

- De diskussioner vi haft är något vi håller inom ÅCA. Men Johannes beslut är ett som jag både förstår och respekterar. Johannes insatser under och efter den kris som uppstod i och med Rysslands importstopp på mjölkprodukter har varit avgörande för ÅCA. Men ingen person är större än företaget och vi har mycket kompetenta medarbetare som kan driva företaget vidare.

Rumander menar också att Snellmans avgång inte är helt oväntad.
- Johannes har jobbat oerhört hårt under vissa perioder och på senare tid har energin kanske inte legat på samma höga nivåer som den gjort förut.

För ÅCA börjar nu arbetet med att tillsätta en ny vd, men det är inget man vill kommentera för tillfället.
- Vi i styrelsen ska träffas och diskutera vad det är vi vill ha av vår nästa vd, men det är för tidigt att säga något definitivt om det, säger Rumander.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »