• Stefan Rumander är ordförande för ÅCA:s styrelse. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström (lång version från Åland idag)
Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:51, uppdaterad: torsdag, 17 januari, 2019 - 17:16

Rumander om Snellmans avgång

ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

- De diskussioner vi haft är något vi håller inom ÅCA. Men Johannes beslut är ett som jag både förstår och respekterar. Johannes insatser under och efter den kris som uppstod i och med Rysslands importstopp på mjölkprodukter har varit avgörande för ÅCA. Men ingen person är större än företaget och vi har mycket kompetenta medarbetare som kan driva företaget vidare.

Rumander menar också att Snellmans avgång inte är helt oväntad.
- Johannes har jobbat oerhört hårt under vissa perioder och på senare tid har energin kanske inte legat på samma höga nivåer som den gjort förut.

För ÅCA börjar nu arbetet med att tillsätta en ny vd, men det är inget man vill kommentera för tillfället.
- Vi i styrelsen ska träffas och diskutera vad det är vi vill ha av vår nästa vd, men det är för tidigt att säga något definitivt om det, säger Rumander.
 

Fler Nyheter

Gott diskussionsklimat råder

Veronica Thörnroos:
-Det är ett gott diskussionsklimat och alla respekterar min önskan om att vi ska starta med ett rent bord. Det säger centerns ordförande Veronica...

Air Leap fick nytt kontakt

Avgående infrastrukturminister Mika Nordberg och Air Leaps vd Magnus Ivarsson
Landskapet ger flygbolaget Air Leap ett kontrakt för att sköta flygtrafiken mellan Mariehamn och Stockholm i en upphandling som slutfördes idag. Detta trots att flygbolaget tidigare haft problem med försenade och inställda flyg.

Obs höll positiva regeringssamtal

Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom
Obunden samlings partiordförande Bert Häggblom är nöjd med de inledande samtalen med centern som under dagen hållit en allra första regeringssondering med de olika partierna.

Många tittade på valvakan

Nyhetsnotisen i ljudformat
Under söndagskvällen och under natten mot måndag streamades Ålands Radios valvaka från Alandica närmare 5000 gånger av över 2700 personer via Ålands Radios hemsida.

Lind nominerad till Augustpriset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Författaren Åsa Lind, som tidigare var bosatt på Brändö, har tillsammans med Joanna Hellgren nominerats till Augustpriset för årets svenska barn- och ungdomsbok.

Ansvarsfrågan om internetröstningen ska utredas

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ansvarsfrågan kring den inställda internetröstningen kommer att utredas.

Dags att nominera vinnare till Rädda Barnen-priset

Nyhetsnotisen i ljudformat
Det är tid att nominera vinnaren till årets Rädda Barnen-pris.

Misstänkta nödraketer - men ingen i nöd

Nyhetsnotisen i ljudformat
Flera personer ringde in till Sjöräddningscentralen efter misstanke om att nödraketer hade avfyrats öster om Mariehamn sent på söndagskvällen.

Ännu oklart hur många brevröster som hann fram

Nyhetsnotisen i ljudformat
Ännu finns ingen samlad bild över hur många brevröster som i tid kom in till lagtings- och kommunalvalen. Valadministratör Casper Wrede säger att han bett kommunerna om de här uppgifterna.