• Stefan Rumander är ordförande för ÅCA:s styrelse. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström (lång version från Åland idag)
Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:51, uppdaterad: torsdag, 17 januari, 2019 - 17:16

Rumander om Snellmans avgång

ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

- De diskussioner vi haft är något vi håller inom ÅCA. Men Johannes beslut är ett som jag både förstår och respekterar. Johannes insatser under och efter den kris som uppstod i och med Rysslands importstopp på mjölkprodukter har varit avgörande för ÅCA. Men ingen person är större än företaget och vi har mycket kompetenta medarbetare som kan driva företaget vidare.

Rumander menar också att Snellmans avgång inte är helt oväntad.
- Johannes har jobbat oerhört hårt under vissa perioder och på senare tid har energin kanske inte legat på samma höga nivåer som den gjort förut.

För ÅCA börjar nu arbetet med att tillsätta en ny vd, men det är inget man vill kommentera för tillfället.
- Vi i styrelsen ska träffas och diskutera vad det är vi vill ha av vår nästa vd, men det är för tidigt att säga något definitivt om det, säger Rumander.
 

Fler Nyheter

Vill ha åländsk märkning av kött på restauranger

Lena Brenner:
Åland borde ha infört ursprungsmärkning av kött på restauranger. Det anser Ålands landsbygdscentrum och Ålands natur och miljö.

Perander ny chef för ÅMHM

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander som ny chef på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efter att Stig Abrahamsson lämnade...

Kommunerna lär överklaga LR:s beslut om landskapsandelar

Kommundirektör Christian Dreyer och utbildningsminister Tony Asumaa:
Landskapsregeringen avslår 14 kommuners rättelseyrkan som gäller landskapsandelar och basbelopp för driften av grundskolan för år 2019. Kommunerna yrkade att landskapet skulle fatta ett nytt beslut, eftersom de anser att ersättningen för grundskolans del blir för låg.

Döms efter falsklarm om skottlossning

En 36-årig man döms för falskt alarm. Brottet inträffade i september i fjol då mannen befann sig ombord på m/s Birka Stockholm.

Många trafikbrott under gårdagen

Igår uppdagade polisen flera trafikbrott, skriver man i ett pressmeddelande.

Branden på ÅHS släckt, C-byggnaden evakuerad

Vi hör räddningschef Karl Nordlund:
I morse kom larm om rökutveckling och en mindre brand på sjukhuset.

Fara för gräsbränder

Det råder hög risk för gräsbränder i landskapet Åland, enligt Finlands meteorologiska institut. De skriver på sin hemsida att risken för gräsbrand är uppenbar på grund av torkan och att bränderna sprider sig mycket snabbt i blåsigt väder.

Mindre brand på sjukhuset

Sjukhuset stod i morse i beredskapsläge på grund av rökbildning efter en mindre brand i C-huset.

Geta efterlyser kommunrepresentation

Idag går remisstiden ut för betänkandet av en revidering av offentlighetslagstiftningen. Geta kommunstyrelse betonar i sitt utlåtande till...