• Stefan Rumander är ordförande för ÅCA:s styrelse. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström:
Stefan Rumander intervjuas av Felix Quarnström (lång version från Åland idag)
Publicerad: torsdag, 17 januari, 2019 - 16:51, uppdaterad: torsdag, 17 januari, 2019 - 17:16

Rumander om Snellmans avgång

ÅCA:s ordförande, Stefan Rumander, ville inte kommentera närmare vilka sakfrågor som Johannes Snellman och styrelsen tyckt olika om, eller vad som ligger bakom Snellmans beslut att avgå från vd-posten.

- De diskussioner vi haft är något vi håller inom ÅCA. Men Johannes beslut är ett som jag både förstår och respekterar. Johannes insatser under och efter den kris som uppstod i och med Rysslands importstopp på mjölkprodukter har varit avgörande för ÅCA. Men ingen person är större än företaget och vi har mycket kompetenta medarbetare som kan driva företaget vidare.

Rumander menar också att Snellmans avgång inte är helt oväntad.
- Johannes har jobbat oerhört hårt under vissa perioder och på senare tid har energin kanske inte legat på samma höga nivåer som den gjort förut.

För ÅCA börjar nu arbetet med att tillsätta en ny vd, men det är inget man vill kommentera för tillfället.
- Vi i styrelsen ska träffas och diskutera vad det är vi vill ha av vår nästa vd, men det är för tidigt att säga något definitivt om det, säger Rumander.
 

Fler Nyheter

Viking Lines näst bästa halvårsresultat sedan 2010

Viking Line presenterade idag sitt halvårsresultat för 2019. Bolaget redovisar en förlust på 8,8 miljoner för årets sex första månader.

Utbildningar inleds inom bygg, maskin- och metallbranscherna

Ålands gymnasium inleder sysselsättningsfrämjande utbildning inom bygg och maskin- och metallbranscherna.

LR hördes inte i tid om nya postbestämmelser

Landskapsregeringen fick inte lämna in utlåtande om nya bestämmelser i Världspostkonventionen inom utsatt tid, trots att vissa av bestämmelserna finns inom landskapets lagstiftningsbehörighet.

Ett gäng förde oväsen – brottsanmälan upprättades

Polisen meddelar att man under nattpasset till tisdagen fick en anmälan om att ett gäng unga människor som förde oväsen och oenighet i ett grannskap på landsbygden, så mycket att polisen kallades till platsen.

Kommunreformen segar sig fram

Sunds kommundirektör Jens Andersén och kansliminister Nina Fellman:
Kommunernas arbete med att utse representanter till de arbetsgrupper som ska jobba med de planerade kommunsammanslagningarna går trögt.

IFK förlorade i Vasa

En besviken Peter Lundberg:
Det blev förlust med 1-2 för IFK Mariehamn när dom besökte seriejumbon VPS.

Vård kan bli dyrt för skärgårdskommuner

Lis Karlsson, socialsekreterare på Föglö
Att ha en patient på ÅHS kan kosta en kommun runt 1.000 euro per dygn. I de fall där möjligheten att ge någon den vård som behövs inte finns i kommunen kan kostnaderna för specialvård och boende snabbt bli en trängande faktor.

MLK:s herrar blev trea

MLK:s herrar slutade på tredje plats i tennisens division 2 utomhus efter att dom spelade oavgjort 2-2 i den sista matchen mot ESTE82 i helgen.

Skatter höjs och klumpsumman ökar

Riksdagsledamot Mats Löfström
Bensin- och tobaksskatten höjs, de lägsta pensionerna höjs och klumpsumman ökar med drygt 4,1 miljoner euro i det budgetförslag som landets finansministerium presenterade i fredags.