Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 november, 2022 - 09:54
  • Ska Skarven ersättas med en tunnel? Foto: Dan Sjöblom
  • Conny Eskills var en av personerna Ålands Radio pratade med. Foto: Dan Sjöblom

Röster från Föglö vill ha tunnel

De Föglöbor som Ålands Radio pratade med i går efter att landskapsregeringen meddelat om förslaget om en tunnelutredning, vill gärna att tunneln byggs.

Men samtidigt uttrycks tveksamhet över att det ska göras ytterligare en utredning.

- Det har gått åt mycket pengar till den där tunneln redan, men skulle de få ut någonting av den så är det bra, säger en kvinna.

Samstämmigt från de Ålands Radio pratat med är ett det vore bra om politikerna kunde bestämma sig för om tunneln ska byggas eller inte.
I budgetförslaget finns alltså en halv miljon euro avsatt för en utredning, men det delade landskapsregeringen där ledamöterna från centern röstade för utredningen medan de övriga tre röstade emot. Moderaterna och Obunden samling anser, i motsats till Centern, att man först måste ta ett beslut kring om man ska bygga en tunnel innan man plöjer ned mer pengar i projektet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »