Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 2 september, 2020 - 16:15Uppdaterad: onsdag, 2 september, 2020 - 17:08
  • Roger Jansson. Foto: Ann-Christine Karlsson, ÅRTV

Roger Jansson avgår från Vikingförening efter kritik

Kritik mot Roger Janssons ordföranderoll i föreningen för småägare inom Viking Line har lett till att han avgått som ordförande.

Kritiken grundas på att Roger Jansson också är ordförande i Mariehamns hamn Ab:s styrelse. Kritiken har handlat om både jävsförhållande och intressekonflikt.
Roger Jansson tillbakavisar dock kritiken.
-Det finns inget jävsförhållande när man leder en ideell styrelse som vill ta till vara mindre aktieägares intressen. Det har inget med bolagets ledning att göra, säger han.

Från politiker- och tjänstemannahåll inom staden har det också kommit kritik om intressekonflikt mellan de två posterna.

-Det är mer en politisk uppfattning. Jag har en viss förståelse för det om man inte förstår vad den här föreningen har för uppgift och hur begränsad dess påverkansmöjligheter är, säger Roger Jansson.

Han säger att han inte vill ha politiskt bråk kring uppdragen, därför lämnar han föreningens styrelse. Föreningen ska hålla möte inom september månad för att se hur man går vidare.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »