Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 21 december, 2020 - 11:04Uppdaterad: måndag, 21 december, 2020 - 17:15
  • Roger Höglund ser ut att ta över som finansminister efter Torbjörn Eliasson. Foto Tomas Tornefjell

Roger Höglund tar över som finansminister

Roger Höglund tar över posten som finansminister i landskapsregeringen efter att Torbjörn Eliasson( C) stiger av. Det meddelade lantrådet Veronica Thörnroos (C ) under en presskonferens nyss. Torbjörn Eliasson tillsattes som finansminister några månader i väntan på att Roger Nordlund ( C) skulle vara tillgänglig. Men bytet dröjde bland annat på grund av coronapandemin.

-Roger Höglund har det ekonomiska kunnande som krävs, han har arbetat med redovisning på heltid, säger lantrådet Veronica Thörnroos.

Roger Höglund säger att han är ödmjuk inför uppgiften och att han funderade noga innan han tackade ja.

-Jag uppfattade att det fanns ett stöd för mig. Jag har ett jätteintresse av finansiella frågor, säger Roger Höglund.

Det var tidigare alltså sagt att Roger Nordlund skulle ha tagit över, men han tackar nej av personliga skäl.

-Jag hade ett familjeråd om det här för ett tag sedan och de tyckte jag ska tänka mer på ett eget liv. Jag har suttit åtta år som lantråd och det sätter sina spår. Jag är inte säker att jag skulle orka gå in som finansminister, säger Roger Nordlund.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »