Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 oktober, 2010 - 15:05Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Roger Eriksson försvarar sig

Vi är ändå i princip överens. Det säger kansliminister Roger Eriksson, liberal, efter att självstyrelsepolitiska nämnden i måndags, i ett utlåtande över jordförvärvsfrågan, sågade de riktlinjer som landskapsregeringen tog i juni med krav att de korrigeras.- Riktlinjerna är överensstämmande med lagen, de är sprungna ur lagen, försvarar Roger Eriksson sig med.Han tror att det bara handlar om en språklig fråga. Kritikerna säger att riktlinjerna kan förstås så att landskapsregeringen vill hindra fri aktiehandel, en sak som är utanför landskapets behörighet. Kansliministern menar att de enbart skall förstås så att personer utan hembygdsrätt inte får köpa aktier som berättigar till förvärv av markområde. Det väntar nu diskussioner mellan landskapsregeringen och självstyrelsepolitiska nämnden i lagtinget i den här frågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »