Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 29 juni, 2021 - 13:30Uppdaterad: tisdag, 29 juni, 2021 - 14:32
  • En ung man åtalades i går i Ålands tingsrätt. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Rockoffhändelse upp i tingsrätten

En ung man åtalades i går i Ålands tingsrätt misstänkt för ett fall av misshandel och ett fall av misshandel alternativt motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning hade mannen dragit omkull en ordningsvakt som försökte kontrollera om mannen hade rätt att vistas på Rockoffområdet sommaren 2019. Vakten skadade sig i fallet.

Den unge mannen hade enligt åklagaren också sprungit in i en man som satt på en bänk på Rockoffområdet och denne föll av bänken och skadade sig. Den unge mannen, som hade fyllt 15 men inte 18 år vid tillfället, bestrider misstankarna.

Åklagaren anser att ett rättvist straff om mannen döms vore 25 dagsböter samt att mannen borde ersätta ordningsvaktens läkarintyg samt kostnaderna för bevisningen i ärendet. Dom ges den 7 juli.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »