Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 februari, 2020 - 16:51
  • Boxaren Robert Helenius. Pressbild ur arkivet.

Robert Helenius managerbråk i tingsrätten

Boxaren Robert Helenius har stämts av två managers på 80.000 euro för uteblivna managerarvoden under 2014 och 2015.

Robert Helenius vill inte betala eftersom han anser att han inte haft något avtal med dem då. Idag hölls förberedelsesammanträde inför huvudförhandlingen vid Ålands tingsrätt.

Bakgrunden är att boxningsmanagers Jaakko Helminen och Jussi Kokkila anser sig ha samarbetat med Helenius från april 2014 till januari 2015 utan att få den ersättning de anser sig ha rätt till. Helenius ombud Tom Sukanen sade att Helminen eller Kokkila inte hade fått Helenius medgivande att vidta åtgärder som skulle kosta något för Helenius.

Det man inte är överens om är vilket Helminens och Kokkilas uppdrag var och hur det skulle betalas. Man är inte heller överens om ifall det finns ett nytt avtal mellan Helenius och manager Helminen och Kokkila och inte heller om det finns ett avtalsutkast. Det utkastet ska ha presenterats på en restaurang i Borgå, men det skrevs aldrig under av Helenius och han fick ingen kopia.

Huvudförhandlingen planeras hållas i augusti och beräknas ta två dagar.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »