Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 juli, 2010 - 08:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Risk för långa taxiköer i sommar

Taxiköerna i Mariehamn kan bli långa under sommarens evenemang. Vid Mariehamns taxi finns bara 24 bilar, men det räcker enligt de taxichaufförer Ålands radio har pratat med. Eftersom Mariehamns taxi är ett aktiebolag där varje chaufför äger sin bil går det inte att ta in reservbilar när det är evenemangstätt. -Under topparna kommer Jomala taxi och landsortstaxibilarna in och plockar körningar i stan, så det är inget problem. Som längst kan man få vänta på taxi i upp till en timme, säger Åke Mattsson, styrelsemedlem i Mariehamns taxi. Det som kan bli ett problem i framtiden är svarttaxibilarna som finns på Åland. -Men det är svårt att bevisa, och därför också svårt att göra något åt saken, säger Åke Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »