Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 juni, 2019 - 19:05

Rinne och Löfven diskuterade potentiell Östersjökonferens

Finlands statsminister Antti Rinne har gjort ett traditionellt besök till Sverige i början av statsministerperioden. Rinne valde dock att avvika från en långvarig tradition genom att avlägga sitt första utlandsbesök till Estland under den senaste helgen.

Under dagens samtal mellan Rinne och Sveriges statsminister Stefan Löfven diskuterades bland annat EU-ärenden och migrationsfrågor. Klimatförändringen och skyddet av Östersjön fick också en framträdande roll i diskussionerna. Ministrarna betonade vikten av att länderna agerar tillsammans i frågor som rör miljöskydd. Under samtalen fördes en idé fram om att ordna en särskild Östersjökonferens.

-Skyddet av Östersjön är en viktig fråga för oss och Östersjöns tillstånd har en omedelbar inverkan på människors vardag. Därför är det viktigt att våra länder samarbetar aktivt, konstaterar statsminister Rinne i ett pressmeddelande.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »