Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 september, 2022 - 06:28Uppdaterad: fredag, 23 september, 2022 - 09:26

Ringbom vikarierar Woivalin

Malin Ringbom blir vikarierande klinikchef för primärvården på Ålands hälso- och sjukvård när Tora Woivalin går över till Medimar i slutet av oktober.

Malin Ringbom har varit vikarierande klinikchef på akuten det senaste året, där är nu ordinarie klinikchefen Petter Westerberg tillbaka.

Tora Woivalin har som Ålands Radio berättat tidigare anställts som ny chefsläkare på Medimar. Hon säger att hon fått tjänstledigt från ÅHS i ett år och att det ska bli roligt att testa något nytt.

- Jag har jobbat på ÅHS sedan 2000 och som klinikchef de senaste sex åren så jag tyckte det skulle vara dags att testa något annat och få lite omväxling, mest för min egen skull. Dessutom är Medimar i en intressant fas med tanke på fusioneringen med Terveystalo, säger Tora Woivalin, som gör sin sista arbetsdag på ÅHS den 18 oktober.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »