Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 3 juni, 2015 - 16:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 08:46

Riksreform hot mot Åland

Den planerade landskapsreformen i riket med en ny regional nivå som tar hand om hälso- och sjukvården, är ett stort hot mot den åländska ekonomin. Tar de nya regionerna hand om en del av skatterna så minskar statens intäkter och därmed den så kallade klumpsumman till Åland. Risken med riksreformen togs i dag upp av centerns Harry Jansson i lagtingets debatt om fjolårets bokslut. Liberalernas Mats Perämaa föreslog att landskapsregeringen låter göra en oberoende utredning över det ekonomiska handlingsutrymmet för landskapet de närmaste åren, så att valdebatten i höst blir på en saklig nivå, åtminstone vad gäller ekonomin. Ett förslag som finansminister Roger Nordlund, centern tog emot med varm hand.

- Jag tycker det är ett bra förslag. Vi skall låta finansavdelningen ta fram siffrorna till augusti, sa Roger Nordlund.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »