Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 30 november, 2021 - 09:20Uppdaterad: tisdag, 30 november, 2021 - 13:07

Riket tar beslut om covidpass

Något beslut om begräsningar i offentliga sammankomster har inte tagits ännu och landskapsregeringen ska diskutera det under veckan.

Om det blir någon form av begräsningar är det smittskyddslagen som gäller och då blir det också möjligt för till exempel restauranger att införa uppvisande av covidintyg och på det sättet undvika begränsningar i antalet gäster.

- Hittills har det fungerat så att statsrådet har agerat på initiativ från landskapsregeringen när det gäller serverings- och öppettider för restauranger och krogar, sade förvaltningschef John Eriksson på landskapets presskonferens i går.
- Vi ska analysera det noggrant, följa läget och fatta beslut efter det, till nästa presskonferens som hålls på tisdag nästa vecka ska vi förhoppningsvis kunna meddela hur det blir med covidintyg och serverings- och öppettider, sade lantrådet Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »