• Arkivfoto från 2018
Publicerad: tisdag, 12 november, 2019 - 13:24, uppdaterad: tisdag, 12 november, 2019 - 13:24

Riefner klar för ÅU

Åland United presenterade i dag det tredje nyförvärvet inför den kommande säsongen i amerikanska Ashley Riefner.

Riefner har spelat i Damernas liga sedan 2016 med först PK-35 Vanda och senaste säsong i HJK. Under de åren har hon blivit mästare tre gånger och vunnit cupen vid ett par tillfällen. Hittills har Riefner spelat 78 tävlingsmatcher i Finland och gjort 21 mål. 26-åringen håller mest till på kanten i en offensiv roll.

- Mitt intryck av Åland är något som faktiskt slagit mig varje gång jag varit på ön. Det verkar vara en plats som är fullständigt fokuserad på fotboll men på samma gång fylld med vänliga människor och vackra landskap. Min önskan är att få utveckla mitt spel allt mer och att kunna utnyttja allt som Åland har att erbjuda. Jag är ivrig och känner mig beredd på denna nya utmaning, säger Ashley Riefner i ett pressmeddelande från klubben.

Fler Nyheter

Strömavbrott i Sålis och Överby

Det pågår två strömavbrott, ett i Sålis, Hammarland och ett i Överby, Eckerö kommun. Det är sammanlagt 184 hushåll som berörs av detta och elen är planerad att vara tillbaka vid 10-tiden.

Person gripen med efterlysningar i riket

En person ljög om sina personuppgifter för polisen efter att ha blivit gripen under tisdagskvällen. Personen i fråga visade sig ha 18 aktiva efterlysningar, flera som innebar transport till fängelset i riket.

Först på Åland med antikvävningsmask

Ålands yrkesgymnasium och deras kursverksamhet är först på Åland med att ta i bruk antikvävningsmasken Dechoker. Det är en livräddningsanordning som ska användas i en nödsituation orsakad av kvävning.

Gunell och Sjögren kritiserar regeringsprogrammet

Camilla Gunell (S) och Katrin Sjögren (L) intervjuas av Felix Quarnström
- Min första reaktion är att det kanske inte är de stora visionernas regeringsprogram, säger Katrin Sjögren, Liberalerna, om det regeringsprogram som idag presenterades.

Turlistorna finns på nätet

Nu finns turlistorna för skärgårdstrafiken för 2020 att tillgå.

Avvikande turlista för Odin i morgon

M/S Odin har avvikande turlista i morgon onsdag 11 december på grund av blåsigt väder.

Tunnel och ändrad kommunreform i regeringsprogrammet

Nina Smeds har läst regeringsprogrammet
Upphandlingen av elhybridfärjan avbryts och kortruttsprojektet för västra Föglö avbryts till förmån för en tunnel. Nu går landskapsregeringen ut med att man vill bygga en tunnel, inte bara utreda. Och Töftöfärjan ska ersättas med en bro till Vårdö.

Finland har en ny regering

Nyhetsnotisen i ljudformat
President Sauli Niinistö utnämnde Sanna Marins regering till ny regering för landet i dag. Före det hade Niinistö godkänt regeringen Antti Rinnes avgång.

Grundlagsutskottet godkände 0,47 procent

Nyhetsnotisen i ljudformat
Riksdagens grundlagsutskott godkände idag det vilande lagförslaget gällande nytt ekonomiskt system för Ålands självstyrelse.