Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 10 juni, 2018 - 18:55Uppdaterad: måndag, 11 juni, 2018 - 11:50

Rev fjädrar av påfågel

Djurskötare Diana Holm anmälde på söndagsmorgonen att en okänd gärningsperson brutit sig in i en bur vid Lilla Holmen och rycka ut samtliga stjärtfjädrar från påfågeln Felix.

Hon berättar att någon rivit upp ett hål i nättaket och därefter plågat påfågeln. Nu kommer fågeln inte kunna para sig i år, eftersom att endast påfågelhanar med vackra stjärtfjädrar attraherar honorna.

- Vi hade tänkt att honorna skulle få varsin kull, en början på vår nya flock för att få upp antalet lite. Men nu kommer vi behöva använda kläckmaskin och honorna kommer inte föda upp fågelungarna, säger Diana Holm.

Polisen har rubricerat ärendet som lindrig skadegörelse samt djurskyddsförseelse och tar emot tips per telefon på 040-847-9550.

- Vi vet inget om gärningsmannen än. Men Felix hade försökt ta sig loss och gärningsmannen har blödit så vi kan kolla DNA. Men vi hoppas ju att någon har kurage nog att tipsa om vem som har gjort det här, säger djurskötare Diana Holm.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »