Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 15 december, 2010 - 07:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Resurser för tillnyktringsenhet<br>får inte tas från psykiatrin"

-Vi får inte ta resurser från den psykiatriska enheten och lägga dem på den nya enheten för tillnyktring och avgiftning. Det säger ÅHS förvaltningschef Peter Rask apropå den psykosociala föreningen Resedas skrivelse till landskapsregeringen. Reseda fruktar att den nya tillnyktringsenheten ska ta resurser från psykiatrin. Det här är två skilda områden som måste hållas separerade, sägs det i skrivelsen. Enligt Peter Rask finns det en politisk beställning på den här frågan som diskuterats i flera år, och det blir sannolikt ÅHS som får ta det yttersta ansvaret för tillnyktringsenheten. Det finns i det här skedet inga personella resurser för en tillnyktringsenhet, och inte heller finns det några pengar i nästa års budget. Därför kommer man att skicka en skrivelse till landskapsregeringen för att utreda resursfrågan.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »