Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 5 augusti, 2021 - 11:40Uppdaterad: torsdag, 5 augusti, 2021 - 14:32
  • På riksmyndigheternas coronainformation i dag framkom att restaurangerna kan komma att tvingas stänga klockan 23. Foto Eva Ringbom-Fonsell

Restauranger i riket måste stänga kl 23

Restauranger i områden med spridningsfas kan bli tvungna att sluta servera alkohol klockan 22 och stänga klockan 23.

Det var beskedet då riksmyndigheterna i dag informerade om pandemiläget efter ett längre sommaruppehåll. Dessutom kan begränsningar när det gäller kundmängder på uteserveringar bli aktuella. 

Det kom också fram att regeringen förbereder en förordning om att utvidga coronavaccinationerna till 12–15-åringar. Vaccinationerna kan enligt THL komma i gång från och med måndag.

Just nu är det främst unga och och ovaccinerade som vårdas på sjukhus.

-Svår övervikt är en riskfaktor när det gäller unga personer som vårdas på sjukhus, säger strategidirektör vid social- och hälsovårdsministeriet, Liisa-Maria Voipio-Pulkki.

Dödligheten i covid 19 är nu relativt låg. 74,2 procent av finländarna har fått en dos av coronavaccin och 40 procent har fått två doser.

Uppdatering kl 14.15: På Åland gäller andra regler för restaurangerna

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »