• Ristorante Italia, tidigare Manechai. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 13:25

Restaurangbåten kan fortsättningsvis hamna i Pargas

Ristorante Italia, den stängda restaurangbåten i Mariehamns Österhamn, kan trots allt vara på väg till Pargas. Efter att ha renoverats invändigt har restaurangbåten nu också besiktats, vilket är ett av de krav som Pargas bygg- och miljönämnd har ställt för ett arrende.

Det här var Åbo underrättelser först med att rapportera.

Efter negativ respons från Pargasbor på sociala medier gick ägaren Giuseppe Greco i maj ut med att han inte längre är säker på att han vill ta verksamheten till Pargas.

Giuseppe Greco, som äger företaget Italian foods, säger nu till Ålands Radio att restaurangbåtens framtida hemmahamn i nuläget är oklar men att diskussioner förs.

-Efter semestrarna kommer jag att diskutera vidare med Pargas stad om deras krav på att renovera kajplatsen. Det handlar om stora summor, 74.000 euro. Om inte bryggan behöver renoveras behövs knappast heller kravet om en bankgaranti på 50.000 euro, säger Giuseppe Greco.

Just nu väntar Ristorante Italia på varvsplats eftersom den ska målas om utvändigt under sommaren. Enligt Giuseppe Greco kommer också diskussioner med Mariehamns hamn att föras.

-Att stanna kvar på Åland skulle också vara en möjlighet, men eventuellt på en annan plats. Allt är lite oklart just nu, men i augusti vet jag mera, säger han.

 

 

Fler Nyheter

Christan Wikström, ObS, blir infrastrukturminister

Christian Wikström (ObS) intervjuas av Felix Quarnström
Christian Wikström, Obunden Samlings partisekreterare, blir infrastrukturminister i den tillträdande landskapsregeringen. Det bekräftar Wikström under tisdagkvällen.

Stort steg framåt för nytt ekonomiskt system

Avgående finansminister Mats Perämaa
I ett brev undertecknat av Ålandsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) och Finlands finansminister Mika Lintilä (C) har landskapsregeringen i dag fått löfte av regeringen Antti Rinne att avräkningsgrunden för klumpsumman ska höjas till 0,47 procent, precis det som landskapsregeringen begärt.

Byggfirma kräver Fifax på 450.000 euro

Peter Grönholm rapporterar
Byggfirma Hans Mattson Ab kräver Fifax och F-Fast på närmare 450 000 euro. Det framkom när den planerade tre dagar långa rättegången inleddes idag.

Fjärdvägen berörs inte av stödstrejk

Nyhetsnotisen i ljudformat
M/S Fjärdvägen som står för den största delen av transporten av livsmedel till Åland berörs inte av Sjömansunionens stödstrejk.

Poststrejken fortsätter i riket

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Riksförlikningsmannen Vuokko Piekkala lade fram ett medlingsbud angående poststrejken igår och nu på förmiddagen meddelade Post- och Logistikunionen Pau att dom inte godkänner medlingsbudet.

Anton Nilsson slutar som Ålands specialmedarbetare

Nyhetsnotisen i ljudformat:
På måndag kommer Ålands nuvarande specialmedarbetare, Anton Nilsson, att börja på ett nytt jobb på EU-kommissionen. Detta innebär att han också kommer att sluta som Ålands specialmedarbetare i Europaparlamentet efter fyra år vid posten.

22 träd tas ned på Södragatan och Norragatan

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Sammanlagt 22 träd tas ned på Norragatan och Södragatan i centrum av Mariehamn.

Emil Eriksson blir vd för Ålands Radio

Hör Emil Eriksson och Mia Hanström:
Emil Eriksson har utsetts till ny vd för Ålands Radio och TV Ab och tillträder tjänsten efter årsskiftet. - Jag tycker det verkar vara en intressant tjänst med utmaningar, samtidigt som public service är ett väldigt viktigt uppdrag i samhället att ytterst värna och försvara demokratin, säger han.

Sid flyttar till Seinäjoki

Nyhetsnotisen i ljudformat
Robin Sid har skrivit på ett kontrakt med SJK som sträcker sig över de två kommande säsongerna.