Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 13:25
  • Ristorante Italia, tidigare Manechai. Arkivfoto: Totte Vesterlund.

Restaurangbåten kan fortsättningsvis hamna i Pargas

Ristorante Italia, den stängda restaurangbåten i Mariehamns Österhamn, kan trots allt vara på väg till Pargas. Efter att ha renoverats invändigt har restaurangbåten nu också besiktats, vilket är ett av de krav som Pargas bygg- och miljönämnd har ställt för ett arrende.

Det här var Åbo underrättelser först med att rapportera.

Efter negativ respons från Pargasbor på sociala medier gick ägaren Giuseppe Greco i maj ut med att han inte längre är säker på att han vill ta verksamheten till Pargas.

Giuseppe Greco, som äger företaget Italian foods, säger nu till Ålands Radio att restaurangbåtens framtida hemmahamn i nuläget är oklar men att diskussioner förs.

-Efter semestrarna kommer jag att diskutera vidare med Pargas stad om deras krav på att renovera kajplatsen. Det handlar om stora summor, 74.000 euro. Om inte bryggan behöver renoveras behövs knappast heller kravet om en bankgaranti på 50.000 euro, säger Giuseppe Greco.

Just nu väntar Ristorante Italia på varvsplats eftersom den ska målas om utvändigt under sommaren. Enligt Giuseppe Greco kommer också diskussioner med Mariehamns hamn att föras.

-Att stanna kvar på Åland skulle också vara en möjlighet, men eventuellt på en annan plats. Allt är lite oklart just nu, men i augusti vet jag mera, säger han.

 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »