• Ristorante Italia, tidigare Manechai. Arkivfoto: Totte Vesterlund.
Publicerad: fredag, 12 juli, 2019 - 13:25

Restaurangbåten kan fortsättningsvis hamna i Pargas

Ristorante Italia, den stängda restaurangbåten i Mariehamns Österhamn, kan trots allt vara på väg till Pargas. Efter att ha renoverats invändigt har restaurangbåten nu också besiktats, vilket är ett av de krav som Pargas bygg- och miljönämnd har ställt för ett arrende.

Det här var Åbo underrättelser först med att rapportera.

Efter negativ respons från Pargasbor på sociala medier gick ägaren Giuseppe Greco i maj ut med att han inte längre är säker på att han vill ta verksamheten till Pargas.

Giuseppe Greco, som äger företaget Italian foods, säger nu till Ålands Radio att restaurangbåtens framtida hemmahamn i nuläget är oklar men att diskussioner förs.

-Efter semestrarna kommer jag att diskutera vidare med Pargas stad om deras krav på att renovera kajplatsen. Det handlar om stora summor, 74.000 euro. Om inte bryggan behöver renoveras behövs knappast heller kravet om en bankgaranti på 50.000 euro, säger Giuseppe Greco.

Just nu väntar Ristorante Italia på varvsplats eftersom den ska målas om utvändigt under sommaren. Enligt Giuseppe Greco kommer också diskussioner med Mariehamns hamn att föras.

-Att stanna kvar på Åland skulle också vara en möjlighet, men eventuellt på en annan plats. Allt är lite oklart just nu, men i augusti vet jag mera, säger han.

 

 

Fler Nyheter

Rattfull Mariehamn-Långnäs tur och retur

En kvinna har dömts i Tingsrätten för ett fall av rattfylleri. Kvinnan har i oktober i fjol kört från Mariehamn till Långnäs och tillbaka med en blodalkoholhalt på 0,74 promille.

Polisen: Skolskjutningshot var menat som skämt

Kommissarie Tommy Thörnroos:
Polisen meddelar idag att det hot som skolskjutning som riktades mot Godby högstadium var menat att vara ett skämt. Den 11 februari anmäldes till polisen att någon hade skrivit en hotfull text på flera platser i Godby högstadieskola.

Mikaela Nyman kandidat till Nordiska Rådets litteraturpris

Hör nyhetsnotisen i ljudformat:
Mikaela Nyman är Ålands kandidat till Nordiska rådets litteraturpris 2020. Det meddelar Gustaf Widén från Ålands litteraturnämnd i ett pressmeddelande under eftermiddagen.

Lumparland ska ansöka om amorteringsfrihet

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Lumparlands kommunstyrelse beslöt på gårdagens möte att ansöka om amorteringsfrihet på sina lån. Detta för att lindra de likviditetsproblem kommunen upplever.

Fananamma polisanmäler bastuincident

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Någon har under gårdagskvällen eller natten lämnat ett träföremål på en bastuspis och vridit igång timern i Fananammas lokaler i Jomala.

Hammarlands församling kallar till krismöte

Hammarlands tf kyrkoherde Jon Lindeman intervjuas av Tomas Tornefjell:
Hammarlands församling har svårt att locka personal och nu bjuder man in medlemmarna till ett möte för att diskutera det kritiska personalläget och församlingens framtid.

Ung trio misstänks för straffbart bruk av narkotika

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Tre unga personer varav en minderårig misstänks för straffbart bruk av narkotika efter att polisen kom på dem med att röka cannabis i går.

Tillväxtens nya villkor

Åsubs forskningschef Jouko Kinnunen intervjuas av Tomas Tornefjell:
Hur påverkas Åland av megatrender som den tekniska utvecklingen, klimatförändringen, befolkningstrender samt en omfördelning av ekonomisk makt från det nordvästra till det sydöstra halvklotet?

Vägbankar och makrofyter undersöks i Husösamarbete

Nyhetsnotisen i ljudformat:
Landskapsregeringen har godkänt ett samarbetsprogram med Husö biologiska station för år 2020 enligt ett långsiktigt finansieringsavtal med Åbo akademi.