Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 12 augusti, 2021 - 10:58Uppdaterad: torsdag, 12 augusti, 2021 - 12:54
  • Rekordmånga nya coronafall har bekräftats i Finland under det senaste dygnet.

Rekordmånga nya coronafall i Finland

1.024 nya fall av covid-19 har inrapporterats i Finland under det senaste dygnet.

Det berättade Institutet för hälsa och välfärd (THL) och Social- och hälsovårdsministeriet på sin veckovisa presskonferens om coronaläget.

Smittan sprids mest bland unga och ovaccinerade, såväl i Finland som i Europa. Det är också de som mest frekvent behöver sjukhusvård.

Finland har nu en incidens på 177 räknat per 100.000 invånare för den senaste tvåveckorsperioden. Förra veckan bekräftades 5.000 coronafall och rekordmånga, nästan 10.000 personer, försattes i karantän. I 90 procent av de nya fallen rör det sig om deltavarianten. Dödligheten är i relation till det ökande antalet coronafall låg.

Pasi Pohjola, direktör vid Social- och hälsovårdsministeriet, sa att belastningen inom primärvården är stor och att det finns en risk för att detta kommer att få konsekvenser för övrig sjukvård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »