Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 8 oktober, 2021 - 01:00Uppdaterad: fredag, 8 oktober, 2021 - 01:00

Rekordlånga transporter när vindkraftverk anländer

Flera 75 meter långa ekipage ska ta sig från Berghamn till Långnabba i Eckerö när delarna till vindkraftparken Långnabba anländer vecka 42.

-Det har aldrig transporterats så långa saker på Åland förut, säger projektchef Leif Nordlund vid Vind ax Ab, som är byggherre.

I går hölls ett informationsmöte i ungdomslokalen Ekeborg i Eckerö om trafikarrangemangen i samband med transporterna. Det handlar om 20 fartygslaster som lossas i Berghamn i Eckerö och transporteras till Långnabba. Vingarna är sammanlagt 30 stycken och det innebär 30 biltransporter som är 75 meter långa.

-Vi har tillstånd för specialtransporter och informerar om när och hur transporterna sker samt om vilka förseningar det kan innebära. Man behöver inte vara orolig för att hamna i långa bilköer, säger Leif Nordlund.

Man har blivit tvunget att modifiera vissa vägar och vissa kurvor.

-När alla transporter är klara återställer vi allt i minst lika bra skick, om inte bättre, säger Leif Nordlund.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »