Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 23 maj, 2024 - 16:18Uppdaterad: torsdag, 23 maj, 2024 - 16:19

Rekord igen för Paf – men vd:n varnar för sämre tider

2023 var ytterligare ett rekordår för Paf. Vinsten ökade med 23 procent till 55 miljoner euro och omsättningen med sju procent till 177 miljoner euro.  

Ett år man inte kan vara annat än nöjd med menar spelbolagets vd Christer Fahlstedt som samtidigt är noga med att höja ett varningens finger. Redan årets resultat väntas bli sämre på grund av höjda skatter och strängare reglering väntas på sikt försvåra förutsättningarna ytterligare. 

Det är internationella framgångar inom internetspel framför allt i Sverige, Spanien och Schweiz som står bakom fjolårets framgångar. Resultatet för bolagets andra del, land och fartyg, gick i linje med året innan.   

Allt fler av Pafs kunder förlorar lägre summor men fortfarande står en procent av Pafs spelare för 25 procent av intäkterna. Christer Fahlstedt säger att det är något man fortsätter att jobba med, där siktet är inställt på förluster på mindre än 8 000 euro per år, men att det kommer att ta tid innan målet nås. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »