Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 maj, 2023 - 10:13

Rekommendationerna kring vitt snus ska skydda folkhälsan

Landskapsregeringen kan inte kräva att de som säljer vitt snus följer rekommendationerna som bland innebär att vitt snus inte ska säljas till minderåriga. 
- Tanken är att dessa ska leda till att försäljningen av vitt snus sker på ett sätt som skyddar folkhälsan, säger landskapsläkare Knut Lönnroth.  

För närvarande saknas tillräcklig reglering av vitt snus på Åland eftersom produkten inte omfattas av lagstiftningen i landskapslagen om tobak och relaterade produkter. Detta innebär att försäljning av vitt snus på Åland i nuläget endast regleras i landskapslagen om tillämpning på Åland av riksförfattningar om kemikalier.  
- Önskemålet är att en ny tobakslag ska komma på plats så snart som möjligt, så att det blir förbjudet att sälja vitt snus till personer under 18 år, säger Knut Lönnroth. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »