Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 9 juni, 2021 - 05:44Uppdaterad: onsdag, 9 juni, 2021 - 17:15
  • Landskapsregeringens personalchef Pia Hollsten-Friman. Arkivfoto: Owe Sjöblom
  • Ålandsbankens HR-chef Johan Haglöf. Arkivfoto: Tua Åström

Rekommendation om distansarbete upphör

Den 10 juni upphör landskapsregeringens rekommendation om distansarbete.

Samtidigt framkommer det i Arbetslivsbarometern för 2020 att psykisk belastning och stress minskat bland de yrkesgrupper som har arbetat mycket på distans under pandemin.

Landskapsregeringens personalchef Pia Hollsten-Friman säger att man nyligen informerat de anställda att landskapsregeringen som arbetsgivare kommer göra det smidigare för att fortsättningsvis arbeta på distans.

- Den som vill kan fortsätta jobba på distans över sommaren, säger hon.

Pia Hollsten-Friman säger också att man nu arbetar för att kunna ta med det som fungerat bra under distansarbetet till arbetsplatserna.

Ålandsbankens HR-chef, Johan Haglöf, säger att man inte kommer att avbryta allt distansarbete den 10 juni, utan att det troligen rör sig om en långsam tillbakagång till arbetsplatserna för dem som arbetat på distans.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »