Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 3 december, 2022 - 10:00Uppdaterad: lördag, 3 december, 2022 - 10:00

Regnbågen får marknadsföras som waldorfpedagogisk

Barnträdgården Regnbågen i Björsby i Jomala fick i helgen förnyad rätt att marknadsföra sig som waldorfpedagogisk verksamhet, skriver barnträdgården i ett pressmeddelande

Rätten gavs formellt på ett möte för Steinerförbundets småbarnspedagoger i Helsingfors nyligen. Waldorfpedagogik benämns ofta steinerpedagogik i riket.

För att uppfylla de kriterier som krävs har Regnbågen genomgått ett tvåårigt arbete där de presenterat verksamheten i ett antal skriftliga dokument och genom en muntlig presentation för förbundets småbarnspedagoger. Efter det har kollegiet på barnträdgården varit delaktiga i en mentorprocess där de har fått stöd av två steinerpedagoger med mångårig erfarenhet av att jobba med steinerpedagogik i barnträdgårdar i svenskfinland.

Regnbågen har inte varit utan rätten under någon period utan detta är ett led i förbundets kvalitetsarbete att granska att de waldorfpedagogiska verksamheterna i Finland verkligen levererar waldorfpedagogik.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »