Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 5 september, 2011 - 15:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Regionkommitténs ordförande besökte Åland

Mercedes Bresso, som är ordförande för EU:s regionkommitté har under två dagar besökt Åland. Idag har hon hållit en föreläsning för lagtinget om subsidaritetsprincipen, alltså principen om att beslut ska fattas på lägsta ändamålsenliga nivå. -Nationella och regionala parlament har rätt att få veta om det skett överträdelser mot subsidaritets-eller närhetsprincipen, säger Mercedes Bresso. Britt Lundberg är ersättare i regionkommittén. Hon säger att man tillsammans med Bresso diskuterat den brist på demokrati som Åland upplever då man saknar en plats i EU-parlamentet. -Inom EU säger de att vi måste lösa denna fråga på nationell nivå och när vi tar upp det med riket, säger de att det är på EU-nivå frågan om en åländsk en parlamentsplats måste avgöras. Det är en moment 22-liknade situation, menar Britt Lundberg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »